Week 39, 2012

Voor de pauze stond de medley van Boudewijn de Groot centraal. Verhalend zingen is nog niet zo gemakkelijk. Van Verdronken Vlinder naar Het Land van Maas en Waal, twee heel verschillende verhalen die allebei overtuigend gebracht  moeten worden. De tekst is dan wel in het Nederlands, maar dat betekent nog niet dat het daardoor meteen gemakkelijker wordt. De komende tijd maar weer YouTube raadplegen. Verder is www.songstube.net een goede site om de liedjes te beluisteren.

Na de pauze gingen we van het Nederlands over naar het Engels en Hebreeuws. Bij Fragile hebben we goed geoefend met het ritme door de tekst in de maat te zeggen.  En ook hier geldt weer weet wat je zingt, het is een indringende tekst. De vertaling is:

Als bloed zal stromen als vlees en staal één zijn
Opdrogend in de kleur van de avondzon
De regen van morgen zal de vlekken weg wassen
Maar iets in onze gedachten zal altijd blijven
Misschien was deze laatste zet zo bedoeld
Om de doorslag te geven in een levenslange discussie
Dat er niets komt van geweld en niets ooit kon
Voor allen die geboren zijn onder een boze ster
Laten we niet vergeten hoe kwetsbaar we zijn

Door en door zal de regen vallen
Als tranen van een ster als tranen van een ster
Door en door zal de regen zeggen
Hoe kwetsbaar we zijn hoe kwetsbaar we zijn

Door en door zal de regen vallen
Als tranen van een ster als tranen van een ster
Door en door zal de regen zeggen
Hoe kwetsbaar we zijn hoe kwetsbaar we zijn
Hoe kwetsbaar we zijn hoe kwetsbaar we zijn

De vertaling van Basjanah Haba’ah is bijna klaar. Rob heeft ook achtergrond informatie over de woorden verzameld. Het is een heel hoopvol lied. Volgende keer meer hierover.

Er is ervaring opgedaan met het opnameapparaat direct aan de piano koppelen. De volgende keer gaan we met de microfoons opnemen zodat de aanwijzingen van Geert ook te horen zijn.

En dan nog een mooi bericht: alle potgrond is verkocht! Hartelijk dank aan al degenen die de potgrond hebben gekocht en hiermee het koor hebben gesteund. Een bijzonder hartelijk dankjewel voor Jan (Kleeven), die de verkoop van begin tot eind zo goed onder zijn hoede heeft genomen.

We hopen volgend jaar weer een succesvolle potgrondactie te kunnen houden. In maart 2013 komen we weer langs de deuren, zodat u in het voorjaar weer verse grond heeft voor de planten.

Mocht je verhinderd zijn, dan graag afmelden bij Thea, tel. 077-3971799, e-mailadres  afmelden@kemmerekoor.nl. Graag voor donderdagmiddag 12.00 uur.

Nog 5 weken tot ons volgende optreden en de start van de voorbereidingen voor de Kerst uitvoeringen, dus een dringende oproep om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn.