Geijsteren Kei Muzikaal

Op zondag 3 juli aanstaande is lokaal muzikaal talent te horen en te zien tijdens het open lucht evenement ‘Geijsteren Kei Muzikaal’. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt een gevarieerd programma geboden met veel muziekgenres, van klassiek tot pop en van soul tot folk.

De organisatie is in handen van het Kemmerekoor, dat iedere twee jaar potentiële deelnemers stimuleert om zich op het Dorpsplein bij de kerk te presenteren. Zowel jong talent, dat op deze manier podiumervaring opdoet, als ‘oude rotten’ die gewend zijn om op te treden voor publiek zijn te beluisteren. Hoewel het uitsluitend om amateurmusici gaat is het niveau dikwijls verrassend van kwaliteit. Ook de ontwikkeling van ‘Geijsteren Kei Muzikaal’ volgt een positieve lijn. In de loop der jaren groeide het evenement van een bescheiden omvang naar een groter muziekfeest met meer professionaliteit, waarbij het intieme karakter en de gezelligheid behouden bleef.
De basisfilosofie van het organiserende comité is plezier met het maken van muziek en die vreugde zo veel mogelijk delen met anderen. Hoewel het leuk is om in je eentje te zingen of een instrument te bespelen wordt het allemaal nog veel mooier als het sámen doet.
Samenwerking kenmerkt de organisatie. Geijsteren is een dorp waar de gemeenschapszin groot is, dus worden kleine en grotere problemen gezamenlijk met de dorpsbewoners en Geijsterse ondernemers aangepakt. Ook Kunstencentrum Jerusalem in Venray verleende medewerking door spontaan via de docenten aan de leerlingen een oproep te plaatsen voor deelname. Een slagwerkgroep onder leiding van Jan Voermans opent klokslag 14.00 uur het evenement.

Een oproep aan leerlingen van de basisschool in Geijsteren leverde eveneens een aantal deelnemers op. Zij zijn, met een gemiddelde leeftijd van 8 jaar, de jongste artiesten die op het podium verschijnen. Behalve door deze jonge musici worden onder andere optredens verzorgd door twee koren, verscheidene zangsolisten, een folkduo en een Tiroler blaasorkest. En aan het einde van de middag wordt het programma afgesloten door samen met alle deelnemers en het publiek ‘Thank you for the music’ van Abba te zingen. In totaal meldden zich maar liefst 13 verschillende groepen of solisten aan voor deelname, een primeur voor ‘Geijsteren Kei Muzikaal’.

Het Dorpsplein wordt voor deze gelegenheid naar goed Geijsters gebruik door café ’t Trefpunt weer voorzien van een groot terras dat pal voor het overdekte podium ligt. Ook na afloop van het programma blijft er nog genoeg te beleven, het akoestisch duo ‘Variarno’ brengt tussen 17.00 en 19.00 uur een mix van gypsy, fado en jazz.

Programma Geijsteren Kei Muzikaal 3 juli 2011

1. Slagwerkgroep percussie 14:00 uur
2. Kinderen groep 4 en 5 basisschool melodisch slagwerk en zang 14:15
3. Jori Beeren zang (musical) 14:30
4. Fieke en Herman Burger piano en cello 14:45
5. Koor Kei Gezellig koorzang 14:55
6. Tiroler orkest Leo Nabben blaasmuziek 15:10
7. Luc Bruns saxofoonsolo 15:25
8. Bert Wolf zang (klassiek) 15:35
9. Shout 15:45
10. Geutefiks en Co folk 15:55
11. Jesse Manders (en Wim Kunen) doedelzak 16:10
12. Inge van Els, Ruud Peek en Rob Gielen zang/gitaar/tuba (pop) 16:25
13. Kemmerekoor koorzang 16:40
14. Afsluiting met alle deelnemers en publiek 17:00