Kemmerekoor Geijsteren start jubileumjaar op 22 en 29 april

Het Kemmerekoor -onder leiding van dirigent Geert Verhallen- bestaat 50 jaar en start haar gouden jubileum met het opluisteren van de jubileummis op zondag, 22 april 2018, om 10.00 uur, in de St. Willibrorduskerk, Dorpstraat 18 in Geijsteren.
Gezongen wordt o.a. de Missa Brevis no. 7 in Bdur, in honore St. Joannis de Deo, ook wel Die kleine Orgelsolo-Messe genoemd, van Joseph Haydn en het prachtige Laudate Dominum van W.A. Mozart. Voorganger in de jubileummis in Geijsteren is pastoor J. Wauben.
Het Kemmerekoor wordt bij de uitvoering van de mis geholpen door een professionele sopraan, die de sopraansolo’s voor haar rekening neemt, door een strijkersensemble met 1e  viool, 2e  viool en cello, en door een organist, die hierbij gebruik maakt van een kistorgel.
De samenwerking tussen koor, sopraan en instrumentele begeleiding leidt tot een bijzonder sfeervolle, prachtige eucharistieviering, zoals die nog maar zelden in kerken te beleven valt.
Uitvoerenden in deze viering zijn:

  • Kemmerekoor Geijsteren, onder leiding van dirigent Geert Verhallen
  • Judith Weusten, sopraan
  • Andrea Pieper, 1e viool
  • Elly Brouwers, 2e viool
  • Ela Hendriks-Cabaj, cello
  • Martien Maas, piano en orgel

Het Kemmerekoor Geijsteren zal met dezelfde gezangen ook de eucharistieviering opluisteren in de Sint Petrus’ Banden kerk, aan de Grote Markt in Venray,  op zondag, 29 april 2018, aanvang 09.30 uur. Het Kemmerekoor nodigt iedereen van harte uit om samen met het koor aan deze vieringen deel te nemen, waarbij de viering in Geijsteren vooral bedoeld is voor de bewoners van het dorp, en de viering in Venray voor leden van collega-koren in de regio, en uiteraard voor iedereen die zich geroepen voelt.